• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

Gastronomiczne Świry

Ostatnio w modzie jest bycie "FIT", ja także zaczęłam interesować się tym wszystkim i chciałabym się z wami podzielić przepisem na smaczne, pożywne i zdrowe śniadanko. 1. Jogurtowy misz-masz Co będzie potrzebne? 1 jogurt naturalny, garść nasion chia, owoce wedle uznania (ja dodaje najczęściej banana, jagody i truskawki), 1 łyżka płatków owsianych, kostka gorzkiej czekolady. Sposób przygotowania jest bardzo prosty na sam dół pojemnika wykładamy jogurt, potem owoce i nasiona chia, to posypujemy płatkami owsianymi i dodajemy startą czekoladę :) Gotowe! Smacznegoo!

Strony

  • Strona główna
  • Księga gości

Naleśniki ze szpinakiem

SKŁADNIKI

 3 PORCJE
6 sztuk NALEŚNIKÓW 250 g świeżego szpinaku 10 kawałków suszonych pomidorów (w oliwie lub suchych w woreczku)* 1 łyżeczka suszonego oregano 1 ząbek czosnku oliwa i masło 150 g sera feta opcjonalnie, ale warto dodać - 4 łyżki orzeszków pinii lekko zrumienionych na patelni (można zastąpić pestkami słonecznika)

PRZYGOTOWANIE

Przygotować ciasto naleśnikowe (PRZEPIS) i usmażyć naleśniki. Szpinak opłukać i dokładnie osuszyć, włożyć na dużą patelnię lub do garnka i mieszając podgrzewać przez chwilę aż zwiędnie. Suchy szpinak przełożyć na talerz. Do garnka włożyć 2 łyżki masła i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszając smażyć przez chwilkę aż lekko się zrumieni. Wówczas dodać odłożony szpinak i mieszając podgrzać. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Na naleśnika rozłożyć szpinak, pokrojoną w kosteczkę fetę oraz suszone pomidory. Doprawić suszonym oregano i zmielonym pieprzem. Zwinąć naleśnik w roladkę i powtórzyć z resztą nadzienia. Naleśniki można jeść na zimno (np. jako przekąskę na imprezie) lub podgrzać na patelni (np. na lunch lub kolację).
18 lutego 2020   Dodaj komentarz
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz

Gastonomiczneswirusy123 | Blogi